Банкеръ Daily

Новини

ПЛАЩАМЕ ДАНЪЦИТЕ ДО 30 АПРИЛ

Данъците върху доходите на физически лица ще се плащат до 30 април 2008 г. До тогава ще се внася и дължимият по декларацията данък, заяви Лорета Цветкова, главен експерт по приходите към Дирекция “Данъчно-осигурителна методология” към НАП по време на семинар “Нови моменти в декларирането на доходите и осигурителните регламенти в сила от 2008 г.
Не са задължени да подават годишна данъчна декларация лицата, които получават доходи от трудови правоотношения, когато работодателят по основното трудово правоотношение е определил годишния размер на данъка за всички придобити през данъчната година доходи от трудова дейност и пълният размер на данъка за данъчната година е удържан до 31 януари на следващата година.
Изготвен е нов проект за годишна данъчна декларация, който се очаква да бъде одобрен от министъра на финансите Пламен Орешарски.
От 2008 г. българските граждани, пратени в командировка от работодателите си в държава от ЕС, трябва да носят специален формуляр, от който става ясно, че са здравноосигурени в страната ни. Това съобщи от Катя Кашъмова, началник отдел “Осигурителна методология” към Националната агенция по приходите (НАП) по време на семинара в Банско.

Facebook logo
Бъдете с нас и във