Банкеръ Daily

Новини

ПЛАМЕН ОРЕШАРСКИ С ПРИЗА ЛИЧНОСТ НА ГОДИНАТА

Министърът на финансите Пламен Орешарски беше удостоен с наградата „Личност на годината за 2007” в „Златната книга за корпоративна и институционална отговорност”, съобщиха от пресцентъра на Министерството на финансите. Отличието беше връчено от Дона Стайгър, съветник към Конгреса и Сената на САЩ и председател на Международния трибунал за престъпления срещу човечеството в областта на хората с увреждания, по време на официална церемония, състояла се днес в сградата на Министерство на финансите.
Наградата „Личност на годината за 2007” е за проявеното от министъра на финансите разбиране и толерантност към хората с увреждания, чрез упражняване на принципа на социално партньорство. Признанието е за отзивчивостта и професионалния поглед на министър Орешарски върху проблемите на хората с увреждания при търсенето на решения тази социална група да не пострада от въвеждането на плоския данък. Името на министър Орешарски присъства в „Златната книга” и заради помощта, която той е оказал да бъде включен Националният съвет за интеграция на хора с увреждания в оперативните програми с позицията „социални партньори” в ПМС 182 на МС.
По време на церемонията министър Орешарски благодари за признанието и заяви, че и в бъдеще ще продължат усилията за насърчаване на цялостното развитие на българската икономика, с приоритет към хората, които не могат да са активни участници в пазарната среда.
Освен министър Пламен Орешарски, в „Златната книга” са включени личности, институции и компании, които са подкрепили хора, каузи или философии в посока на интеграцията и равните възможности на децата и възрастните с ментални, физически и сензорни увреждания.

Facebook logo
Бъдете с нас и във