Банкеръ Daily

Новини

ПИРИНСКИ ЩЕ УЧАСТВА В ПАРЛАМЕНТАРНАТА СРЕЩА НА ЕС

Председателят на Народното събрание Георги Пирински ще участва в Четвъртата съвместна парламентарна среща за Бъдещето на Европа на тема “Лисабонският договор. Нова основа на бъдещето на Европейския съюз”, съобщиха от Народното събрание.
Форумът, който ще се проведе в Европейския парламент в Брюксел на 3 и 4 декември 2007 г., е организиран съвместно от Европейския парламент и Събранието на Португалската република.
Парламентарната среща ще бъде открита от председателя на Европейския парламент Ханс-Герт Пьотеринг и председателя на португалския парламент Жайме Гама. В дискусиите ще участват председателят на Съвета на Европейския съюз Жозе Сократеш, председателят на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу и министър-председателят на Португалската република.
Основните теми на Четвъртата съвместна парламентарна среща за Бъдещето на Европа са “Усъвършенстване на ролята на парламентите в ЕС. По-големи отговорности на националните парламенти. Към ново партньорство с Европейския парламент”, “Ратификация и изпълнение на Лисабонския договор – превръщане на Европейския съюз в ефективна и отзивчива демокрация” и “Новото институционално устройство. Повече ефективност и съгласуваност”.
В работата на форума от българска страна ще вземат участие също председателят на Комисията по европейските въпроси Младен Червеняков, председателят на Комисията по въпросите на държавната администрация Веселин Методиев и народните представители Мария Ангелиева – Колева, Ася Михайлова и Четин Казак.


Facebook logo
Бъдете с нас и във