Банкеръ Daily

Новини

ПИРИНСКИ СЕ СРЕЩНА С МЕДИЦИТЕ

Народното събрание ще съдейства на българските медици, завърнали се от Либия, при адаптирането им към живота на свобода. Този ангажимент пое председателят на парламента Георги Пирински, който се срещна със Снежана Димитрова, Нася Ненова, Валентина Сирополу и д-р Здравко Георгиев непосредствено преди тяхното заминаване на официална визита в Европейския парламент (ЕП) в Брюксел по покана на Ханс Герт Пьотеринг.
Той изрази своето възхищение за това, че медиците са успели да се преборят в тежките условия зад решетките за затвора Джудейда и да съхранят духа си въпреки изтезанията и проточилият се 8 години съдебен процес. На срещите в европарламента всеки евродепутат ще може да се запознае с “достойните българки”, заяви Георги Пирински. Той връчи на медиците мемориален плакет и една българска роза.
По време на срещата е била обсъдена идеята за създаване на фонд в подкрепа на медиците по подобие на фонда за подкрепа на заразените деца в Либия. Инициатор на фонда е българската държава, но обществото също трябвало да допринесе за задействането на една такава структура.Това може да е публично-частна структура и да бъде под егидата на Народното събрание, но при всички случаи властите трябва да заявят позицията си да се реализира този фонд или фондация, каза Пирински.

Facebook logo
Бъдете с нас и във