Банкеръ Daily

Новини

Пирински: Намалявайки данъците, правителството поставя на карта здравето на хората

Според заложените в Конвергентната програма на България параметри, през 2013-а страната ни ще е членката на ЕС с най-ниска данъчна тежест. Това заяви по време на парламентрания контрол финансовият министър Симеон Дянков в отговор на въпрос, зададен от червения депутат Георги Пирински. По информация на Дянков към края на 2009-а страната заема пета позиция в класацията за най-благоприятна данъчна среда.
Пирински обаче видимо не остана доволен от получената информация.
В момента страната се бори със силно дебалансиран бюджет, в който не достигат 1.6 млрд. лв. и за който предишното управление няма заслуга. Приходите са с 1 млрд. лв. по-малко от предвиденото и това е резултат от разбитата администрацията, неразумното повишаване на акцизи, масовата контрабанда и свалянето на осигурителните вноски. От друга страна, за ограничаване на разходите, вие прилагате безразборно рязане с 20 процента, заяви Пирински.
По думите му намалявайки данъците, което според управляващите ще повишите конкурентоспособността на страната, правителството поставяте на карта здравето на хората, изправяте на ръба на фалита публични организации с жизненоважни функции.

Facebook logo
Бъдете с нас и във