Банкеръ Daily

Новини

ПИРИНСКИ НА ПОСЕЩЕНИЕ В ЧЕХИЯ

Председателят на Народното събрание Георги Пирински ще бъде на официално посещение в Чешката република от 22 до 24 май 2008 г., съобщиха от пресцентъра на Народното събрание. Визитата е по покана на председателя на Сената Пршемисъл Соботка. Георги Пирински ще бъде придружен от народните представители Пламен Славов (ПГ на Коалиция за България), Йордан Петков (ПГ на Коалиция за България) и Андрей Баташов (ПГ на НДСВ).
На 22 май 2008 г. в Сената на Чешката република ще бъде официалната среща на председателя на Народното събрание на Република България Георги Пирински с председателя на Сената Пршемисъл Соботка. След срещата Георги Пирински и Пршемисъл Соботка ще направят изявления за медиите.
В чешката столица председателят на българския парламент ще се срещне с председателя на Камарата на депутатите Милослав Вълчек и ще бъде приет от президента на Републиката Вацлав Клаус.
Програмата на посещението на 23 май 2008 г. предвижда срещи на българската делегация с членовете на Комисията по външна политика, отбрана и сигурност, на Комисията по европейските въпроси на Сената, както и с кмета на град Прага д-р Павел Бем.
Същия ден българските парламентаристи ще посетят Българското среднообразователно училище “Д-р П. Берон” в Прага и ще присъстват на тържествения концерт по случай 60-годишнината от основаването му.
На 24 май 2008 г. българската делегация ще присъства на тържественото отбелязване на празника на Славянската писменост и култура в Народния културен паметник в с. Микулчице, където ще бъде отслужена православна литургия пред паметната плоча на Св. Методий. Председателят на Народното събрание ще произнесе приветствие пред гостите на събора на българите. Положен ще бъде и венец пред паметната плоча на Св. Методий.

Facebook logo
Бъдете с нас и във