Банкеръ Daily

Новини

ПИБ: Сейфовете в обществения трезор на банката във Велико Търново и Варна не са обрани и не са разбити

Сейфовете в обществения трезор на банката в клоновете на ПИБ във Велико Търново и Варна не са обрани и не са разбити. Това съобщиха от Първа инвестиционна банка по повод информациите в медиите за грабеж от сейфовете на кредитната институция в двата града.
Има твърдения на няколко клиента с наети сейфове, че от техните касети липсва нещо. Съдържанието на касетите не е обявено предварително при тяхното наемане, няма приемателно-предавателни протоколи за наличностите в сейфа. Отварянето на трезорна касета се извършва съгласно строги процедури и правила под физическа и видео охрана. Всяко влизане в помещение на обществен трезор се записва и се води регистър на посещенията срещу подпис. Физически трезорната врата на наетата трезорна касета може да се отвори единствено и само след поставянето в един и същи момент на два различни трезорни касови ключа в две независими ключалки, като единият ключ се съхранява в клиента и той носи отговорност за него, а вторият се съхранява под строг контрол от банката. Всички офиси на ПИБ и трезорните помещения се охраняват и наблюдават по 24 часа на денонощие от високотехнологични охранителни камери. Записите от тези камери са предадени на разследващите органи заедно със специално водения регистър на наемателите и банковите служители, влизащи в трезорните помещения със сейфовете.
Осъществяването на дейността по обществените трезори се изпълнява стриктно в съответствие с процедурите. Към момента тече полицейско разследване и до неговото приключване не можем да дадем повече подробности, посочват още от ПИБ.

Facebook logo
Бъдете с нас и във