Банкеръ Daily

Новини

ПЕТЪР ДИМИТРОВ ОТРЕЧЕ ДА Е ПОДПИСВАЛ ДОГОВОРИ ЗА ЕНЕРГИЙНИЯ ХОЛДИНГ

Министърът на икономиката и енергетиката Петър Димитров не е подписвал документи на 3 юли т.г., тъй като е отсъствал, съобщиха от пресцентъра на икономическото ведомство.
Съобщението е във връзка с изявлението на Симеон Дянков от днес, че в петък 3 юли министърът на икономиката и енергетиката Петър Димитров е подписал 4 договори в Енергийния холдинг, което връзва бъдещото правителство в следващите 4 години. От икономическото министерство твърдят, че в периода от 26 юни до 3 юли включително министър Петър Димитров със заповед е упълномощил Нина Радева, заместник-министър, да подписва всички документи, подписвани от министър, включително и договорите, сключвани от Министерството на икономиката и енергетиката. Проверка в деловодството на МИЕ показва, че зам.-министър Нина Радева не е подписвала договори, касаещи Българския енергиен холдинг и ангажиращи като страна Министерството на икономиката и енергетиката.
БГНЕС припомня, че екпертът от Световната банка, сочен за финансов министър в новото правителство каза, че където е работил никъде 3 месеца преди избори не се подписват никакви договори, които да обвързват следващото правителство особено във време на криза.

Facebook logo
Бъдете с нас и във