Банкеръ Daily

Новини

ПЕТЪР ДИМИТРОВ ОТКРИВА ДИСКУСИЯ ЗА ДОБИВА НА ВЯТЪРНА ЕНЕРГИЯ У НАС

Министърът на икономиката и енергетиката Петър Димитров ще открие утре - 19 юни 2009 г. от 9.00 часа в Каварна кръгла маса на тема „Развитието на ветроенергийни паркове в България – заедно с опазване на природата”, съобщиха от министерството. Организатори на форума са Европейският парламент, община Каварна и Асоциацията на производителите на екологична енергия в България.
В работата на кръглата маса ще участват експерти от Министерството на икономиката и енергетиката и Министерството на околната среда и водите. Участие в семинара са потвърдили основните природозащитни организации в България, учени, еколози, орнитолози.
Широкият формат на форума в Каварна цели активизиране на диалога между държавни институции, представители на Европейския парламент и Европейската комисия, местна власт, неправителствени екологични организации и производители на възобновяеми източници на енергия .
Учени от БАН, еколози и орнитолози ще запознаят участниците в семинара с резултатите от едногодишния орнитологичен мониторинг на нос Калиакра, както и с дейностите, които инвеститорите предприемат за опазване на биологичното разнообразие на нос Калиакра.
Форумът ще се проведе в конферентната зала на хотел „Отдих” в Каварна. От 11.30 часа министър Петър Димитров ще посети ветроенергийния парк „Калиакра Уинд Пауър”.

Facebook logo
Бъдете с нас и във