Банкеръ Daily

Новини

ПЕТКО КРЪСТЕВ СПЕЧЕЛИ ПРИЗА МИСТЪР ИКОНОМИКА 2007

Председателят на Управителния съвет и изпълнителен директор на ДСК Управление на активи АД Петко Кръстев спечели приза Мистър Икономика 2007 в националния конкурс Мистър/Мисис Икономика. Той бе отличен в категорията За принос в развитието на небанковия финансов сектор. Петко Кръстев е роден през 1968 година. Завършил е висше образование в Техническия университет - София, специалност Електронна техника и микроелектроника и втора специалност Международни икономически отношения. Той има над 15-годишен опит на финансовите пазари в България. Понастоящем е и член на Надзорния съвет на управляващо дружество ОТП Капитал АД, Украйна.
ДСК Управление на активи управлява най-големите договорни фондове в България - ДСК Взаимни фондове, които имат активи над 100 млн. лева. През 2007 г. активите на фондовете нараснаха с повече от 260%, изпреварвайки значително средния ръст в сектора на колективните инвестиционни схеми. Дружеството е лидер на пазара и по брой на индивидуалните клиенти и брой на местата за дистрибуция на финансовите продукти.
Националният конкурс Мистър/Мисис Икономика се организира от списание Икономика и Асоциация на индустриалния капитал в България и се провежда за дванадесети път.
БФБ-София спечели приз Мистър/мисис Икономика 2007 в категорията За цялостен принос за развитие на българската икономика. Номинацията на борсата е заради увеличаването на общата й пазарна капитализация, която към момента възлиза на 28 млрд. лв. и представлява 52% от брутния вътрешен продукт. За 2007 г. оборотът от търговията с ценни книжа възлиза на 9.94 млрд. лв., което е ръст от 193% спрямо 2006-а, като индексът SOFIX е нараснал през миналата година с 44.42 на сто. Общата набрана сума чрез първични и вторични публични предлагания, увеличения на капитала, облигационни емисии и др. през миналата година е 1.5 млрд. лева. От името на борсата статуетката Рибарят и златната рибка получи изпълнителния директор Бистра Илкова.

Facebook logo
Бъдете с нас и във