Банкеръ Daily

Новини

Петият национален конгрес по ендокринология ще бъде на тема: Заедно срещу епидемията

Българската диабетна асоциация заедно с Военномедицинската академия организират Петия национален конгрес по ендокринология на тема: Заедно срещу епидемията, който ще се проведе от 14 до 16 май в хотел „Палас” на Комплекса „Слънчев ден” до Варна.
Основни теми на конгреса са бъдещите възможности за лечението на диабета, затлъстяването и преддиабетните състояния; превенция на метаболитните нарушения; профилактика и лечение на микро- и макроваскуларните усложнения при захарен диабет; ролята на обучението на пациента в терапията на захарния диабет и др.
За първи път специален акцент ще бъде поставен върху най-новите постижения на медицината в областта на метаболитната и бареатричната хирургия и бетаклетъчните трансплантации и др.
Във форума ще участват световноизвестни учени като проф. д-р Адел Абдел Азис Ел-Сайед Селим от Университета Сухаг в Египет, вицепрезидент на Международната диабетна асоциация; проф д-р Шериф Рефаат Ел-Сайед – председател на Комитета по инфекциозни болести към NJCH, Джеда, Саудитска Арабия; проф. д-р Хелмут Шац от от Рурския университет, Германия; проф. Небойша Лалич от Белградския медицински университет, Сърбия; д-р Флавио Аиролди от болница Мултимедия IRCCS в Милано, Италия и др. От страна на домакините ще участват: доц. д-р Ивона Даскалова - президент на Българската диабетна асоциация и началник на Клиниката по ендокринология към ВМА, доц. д-р Крум Кацаров, зам.-началник на ВМА и началник на Клиника по гастроентерология, проф. Никола Владов, началник на Клиниката по чернодробна хирургия и трансплантология към ВМА, проф. Екатерина Титянова – началник на клиниката по функционална диагностика на нервната система към ВМА и др.
Официалното откриване на Петия национален конгрес на Българската диатбетна асоциация съвместно с ВМА ще бъде утре - 14 май, от 8.30 ч. в хотел „Палас” в Комплекс „Слънчев ден”, Варна.

Facebook logo
Бъдете с нас и във