Банкеръ Daily

Новини

„Пещерска Мускатова” получи международно признание на International Review of Spirits Award

Ракията „Пещерска Мускатова” получи международно признание на International Review of Spirits Award. Това съобщиха от фирмата-производител. Ракия „Пещерска Мускатова” бе отличена със златен медал на най-голямата международна дегустация на спиртни напитки - International Review of Spirits Award, състояла се в Чикаго, САЩ. Освен, че получи максимума от 90 точки на експертното международно жури, „Пещерска Мускатова” бе отличена и с прозвището „Изключителна”.
В рамките на събитието интернационално жури тества и оцени високоалкохолни продукти на водещи производители от цял свят. Сред тях, по критериите на експертите дегустатори, най-високо се оцени именно българската мускатова ракия на „Винпром Пещера”. „Пещерска Отлежала” пък получи 84 точки, за което бе отличена с бронзовия медал.
International Review of Spirits Award се организира всяка година в Чикаго и събира на едно място най-големите производители и вносители на алкохолни напитки в света. В многоуважаваната дегустация на Beverage Testing Institute (BTI) взимат участие само поканени след предварителна селекция продукти на водещи в бранша компании от цял свят. Алкохолните напитки се състезават в различни категории, като биват подложени на т.н. „сляпа дегустация” от водещите експерти на BTI.
Организаторите на събитието казаха, че са впечатлени от качеството на българските ракии и честитиха на „Винпром Пещера” престижните награди. За екипа и мениджмънта на „Винпром Пещера” е истинска гордост и признание, че именно нашите продукти бяха избрани да участват и бяха наградени с тези отличия сред конкуренти от цял свят.

Facebook logo
Бъдете с нас и във