Банкеръ Daily

Новини

ПЕС ВЯРВА В ТОВА, КОЕТО ПРАВИ, ЗАЯВИ СЕРГЕЙ СТАНИШЕВ

Разликата между Партията на европейските социалисти (ПЕС) и другите партии е, че ние вярваме, че това, което правим, има значение, заяви лидерът на БСП Сергей Станишев при официалното закриване на заседанието на ПЕС, което се провежда в столицата. Според него процесът на изграждането на манифеста за изборите през 2009 г. е също толкова важен, колкото и самият резултат от него. Този манифест отразява нашите виждания и политики, заяви още Станишев.
Лидерът на социалистите бе категоричен, че дебатите вчера и днес не се отнасят само за ПЕС, но и за всички европейски граждани. Европейският съюз дава пример за кръгове на стабилност и демокрация, които се разширяват и това е движеща сила за демократични реформи в страните от Югоизточна Европа, каза Станишев. Въпросът е дали Европа иска да бъде обичана или да се страхуват от нея. В тази връзка ЕС трябва да бъде пример за просперитет и демокрация пред останалите държави не само от континента, категоричен бе премиерът.
Европейският съюз (ЕС) трябва да поеме отговорност за случилото се в бивша Югославия през 90-те години на миналия век, каза още Сергей Станишев. Той се обяви за добросъседски отношения сред страните от Западните Балкани.

Facebook logo
Бъдете с нас и във