Банкеръ Daily

Новини

ПЕРНИЧАНИН ЩЕ ДОИЗЛЕЖАВА ПРИСЪДА В ЧЕХИЯ

Пернишкият окръжен съд уважи искане на съда от чешкия град Острава да бъде екстрадиран 35-годишният рецидивист Емил Димитров Цветков - Зеляро. Перничанинът, който е от групата на разстреляния Райко - Кръвта, излежавал част от 14-годишна присъда в Чехия, но по негова молба бил преместен в затвор у нас.
Тук Цветков бил освободен 4 години предсрочно. В условията на изпитателен срок извършил поредното нарушение на закона, предаде Дарик радио.
Зеляро беше арестуван на 16 април 2005г. при специализирана полицейска операция в пернишкия квартал Изток заедно с посочените от полицията за наркодилъри Бойко Славчев и Николай Вергилов, както и стотици дози наркотик. При ареста Цветков оказа яростна съпротива. Наложена му беше мярка за неотклонение задържане под стража. По-късно тя беше променена в подписка, която Зеляро наруши.
През същата година Зеляро беше осъден на осем години лишаване от свобода за разпространение на наркотици, след като беше задържан с 301 дози хероин. Присъдата беше обжалвана пред Софийския апелативен съд и беше намалена на 4 години затвор.

Докато текат съдебните процеси Цветков изчезна и беше обявен за национално издирване. Окръжният съд в Перник комулира чешката присъда заедно с тази на Софийския апелативен съд за разпространението на дрога на общо осем години затвор.

Facebook logo
Бъдете с нас и във