Банкеръ Daily

Новини

Павлова: Пускаме още 17 км от Тракия

От петък до неделя се прави реорганизация на трафика до Южното Черноморие с цел оптимизиране на движението и избягването на задръствания. Това заяви министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова в сутрешния блок на БТВ. Пътуващите в посока Бургас ще могат да ползват още 17 км от АМ bdquo;Тракияrdquo; - от Ямбол до Зимница, където е връзката за Петолъчката. Движението ще става само в дясно платно на въпросния участък.


Според Павлова от неделя вече изцяло движението ще става по новия магистрален участък, т.е. и в платното в посока София. bdquo;Както знаете Петолъчката вече стана кръгово кръстовище, по целия нов участък са монтирани 23 нови табели, така че се надявам да няма объркали сеrdquo;, добави Павлова.


По думите й за момента от Ямбол до Петолъчката няма бензиностанции, няма дори тоалетна, което е неприятно за пътуващите, но се очаква бизнесът да се активизира и да има желание за инвестиции в този участък. bdquo;Апелираме към бизнеса, но засега няма желаещи. Мисля, че отчуждаване на земите е основният проблем. Иначе за 120 км от двете страни по закон може да има общо 8 бензиностанцииrdquo;, посочи още министърът.

Facebook logo
Бъдете с нас и във