Банкеръ Daily

Новини

Павлова: Отваряме пътищата в критичните области

Между 12 и 14 часа ще бъдат отворени и обработени всички основни пътища в страната, включително и тези от София до Русе, София - Варна и София - Бургас. Това съобщи на пресконференция министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова. Ще бъдат пуснати за движение дори пътищата в най-критичните области като Шумен, Разград и Добрич, така че всички да успеят да се приберат по за празниците, обеща министърът. Тя поясни, че всички основни проходи на страната също са почистени, като през изминалата нощ се обработва и Дунав мост, така че да се избегнат задръствания заради изоставени ТИР-ове по пътя.


По думите на регионалния министър снеговалежът намалява, но притеснителното е, че температурите ще паднат значително. В област Варна се очаква термометрите да стигнат до минус 20 градуса, отбеляза Павлова.


bdquo;В момента усилията на Агенция bdquo;Пътна инфраструктура са насочени към обработването на пътищата с химикали, за да не се получават сериозни заледявания. Колоните от около 300 тежкотоварни автомобила, които прекараха около ден и половина в района на Нова Загора, са изтеглени и преминават по Прохода на републиката в посока Русе. Това заяви председателят на пътната агенция инж. Лазар Лазаров. Колоните от ТИР-ове също се изтеглят, за да бъде освободени трасето за очаквания засилен трафик преди предстоящите Коледни и Новогодишни празници.


По думите на шефа на пътната агенция по-голяма част от закъсалите ТИР-ове са чуждестранни. От 16 часа днес до утре на обяд има забрана за преминаване на тежкотоварни камиони, съобщи Лазаров.


Той обеща да осигури преминаването на междуградските превозни средства, като при необходимост автобусите ще се качат на снегорин, така че да достигнат по-бързо до градовете.

Facebook logo
Бъдете с нас и във