Банкеръ Daily

Новини

Партньорството между българските и немските полицейски служби било на изключително добро ниво

Партньорството между българските и немските полицейски служби е на изключително добро ниво. Оценката направиха при срещата си в Германия вътрешният министър Цветан Цветанов и Карл Петер Брух - заместник министър-председател и министър на вътрешните работи и спорта на провинция Райнланд-Пфалц
Двамата са обсъдили партньорството между федералната провинция и България, в сферата на вътрешната сигурност и противодействието на трансграничната организирана престъпност. Изразена е била готовност доброто сътрудничество между двете страни да се задълбочи, най – вече в обмяната на опит по отношение на пожарната безопасност и гражданската защита, обучението на полицейски служители, превенция на престъпността. Министър Цветанов е изразил категоричната си позиция, че подкрепата на германската страна е изключително важна в контекста на подготовката на страната ни за присъединяване към Шенгенското пространство.
На срещата е било подчертано, че добрата подготовка на структури от системата на МВР се дължи до голяма степен и на помощта на германски експерти.

Facebook logo
Бъдете с нас и във