Банкеръ Daily

Новини

Партиите стават спонсори на БНТ

Партиите ще спасяват затъналата в дългове Българска национална телевизия. Това става ясно от днешно решение на Министерски съвет.
До 2400 лв. ще струва едноминутен клип на партии, коалиции и инициативните комитети по БНТ по време на предизборната кампания за президент и кметове. Министрите приеха постановление, с което бяха определени тарифите предизборна реклама по БНТ и БНР. Кампанията ще се отразява по двете държавни медии чрез клипове, хроники, диспути и други форми. Форматите ще бъдат договорени между генералните директори на БНТ и БНР и упълномощени представители на партиите. Редът и условията за провеждане на предизборната кампания са уредени в Изборния кодекс.
Цената за едноминутен клип по БНТ, излъчен в различните часови пояси през делничните дни, ще бъде от 400 до 2000 лв., а през уикенда - от 400 до 2400 лв. Хрониките, в чиято цена са включени и разходите за изработка на репортажа, ще са между 800 и 1000 лв. на минута. Цената за минута диспут по БНТ ще е от 150 до 180 лв. По-ниски са цените, одобрени с тарифата за излъчване по регионалните телевизионни центрове, БНТ Свят и РТВЦ едновременно.
Излъчването на клип в радиопредаванията на БНР ще струва 90 лв. на минута, хроника - 120 лв., а диспут - 35 лв. на минута. В тарифните цени не е включен ДДС.

Facebook logo
Бъдете с нас и във