Банкеръ Daily

Новини

Парламентът прие на първо четене промени в Закона за електронните съобщения

Парламентът прие на първо четене промени в Закона за електронните съобщения, предлагани от Министерския съвет. Вносителят предвижда този закон де не се прилага при осъществяване на електронни съобщения от държавните органи и техните администрации във връзка с националната сигурност, както и от Министерския съвет за собствени нужди.
Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията е специализиран орган на изпълнителната власт, който прилага държавната политика в областта на електронните съобщения и в областта на информационното общество, приеха депутатите. Министърът е длъжен и да създава условия за осигуряване на свобода и конфиденциалност на съобщенията.
Народното събрание прекрати правомощията на Калиптен Алид като член на Националното бюро за контрол на специалните разузнавателни средства. Прекратяването на правомощията е по искане на Алид, който е от квотата на ДПС. На първо четене миналата седмица парламентът реши да закрие бюрото, а функциите му да бъдат поети от подкомисия в парламента. Предстои второто четене на закона.

Facebook logo
Бъдете с нас и във