Банкеръ Daily

Новини

Парламентът отлага гласуването на решение за АЕЦ Белене

Парламентарната група на ГЕРБ ще оттегли от деловодството на Народното събрание проекта на решение за даване мандат на правителството да започне преговори за изграждането на АЕЦ Белене от частен инвеститор. Това съобщиха на съвместна пресконференция днес министърът на икономиката и енергетиката Делян Добрев и депутатът Димитър Главчев.


По-важно е първо народът да се произнесе за АЕЦ Белене. Има легитимни 540 хил. подписа и при положение, че има по-висшестоящ орган, който да вземе решението, предложението, което бе внесено миналата седмица е редно да бъде изтеглено, заяви министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев.


По думите му въпросът за референдума трябва да бъде прецизиран, което е тема за Народното събрание и депутатите трябва да я формулират по законосъобразен начин.


Референдумът трябва да бъде прозрачен, честен и хората, които отиват да гласуват, трябва да бъдат информирани за какво гласуват. Твърдата увереност на параламентарната група на ГЕРБ е, че ще се съобрази с волята на суверена, на избирателите, но искаме въпросът към тях да бъде поставен честно. Винаги сме се съобразявали с изискванията на закона и исканията на българския народ, заяви Димитър Главчев.

Facebook logo
Бъдете с нас и във