Банкеръ Weekly

Новини

Парламентът излезе в „заслужена“ ваканция

С края на днешното заседание парламентът сложи началото на дългата ваканция, която ще продължи повече от месец. Първото пленарно заседание след лятото ще е на 4 септември от 13 часа, обяви зам.-председателят на Народното събрание Екатерина Михайлова. На него депутатите ще разгледат Проект за решение за попълване състава и ръководството на постоянната делегация на Народното събрание в Парламентарната асамблея на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа. Вносители на предложението са депутатите Красимир Велчев и Димитър Главчев.


През новата сесия народните представители ще гласуват и Доклад за работата на омбудсмана през миналата година, както и ще обсъди правилника за неговата дейност.


За есента е планирано обсъждане на първо четене на два проекта за изменение и допълнение на Закона за лекарствените продукти в хуманната медицина. Единият е внесен от Ваньо Шарков и група народни представители, а другият ndash; от Министерския съвет.


Депутатите ще обсъдят на първо четене законопроекта за изменение и допълнение на Закона за експортния контрол на продукти, свързани с отбраната, и на изделия и технологии с двойна употреба с вносител Министерски съвет.


След лятната ваканция предстои да бъдат гласувани на първо четене и законопроекта за българите в чужбина, внесен от Министерския съвет и на второ четене законопроекта за изменение и допълнение на Закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия.

Facebook logo
Бъдете с нас и във