Банкеръ Daily

Новини

ПАРЛАМЕНТЪТ Е ПРИЕЛ 62 ЗАКОНА ОТ ЯНУАРИ ДА КРАЯ НА АПРИЛ

Народното събрание е приело през единадесетата си сесия от 5 януари до края на април 2009 г. 62 закона, 22 решения и 3 обръщения и декларации. Това показва справката за дейността на парламента през този период, изготвена от Дирекция „Законодателна дейност и парламентарен контрол”, съобщиха от пресцентъра на парламента.
10 от гласуваните закони са свързани с европейската ни интеграция, а 21 са ратификации на международни документи, по които България е страна. Сред приетите закони са Законът за управление на етажната собственост, Законът за културното наследство, Законът за транслитерацията, Законът за платежните услуги и платежните системи, Законът за изпълнение на наказанията и задържането под стража.
По време на сесията в парламента са постъпили общо 152 законопроекта, като 103 са внесени от народни представители, а 49 – от Министерския съвет. Броят на внесените проекторешения е 89, като 85 от тях са от народни представители.
В периода са били предложени 8 проекта на обръщения и декларации, от които 3 са приети от парламента. Народното събрание излезе с декларация относно мерките за ограничаване на последствията от спиране на доставките на природен газ за България и с декларация във връзка с шестдесетата годишнина от основаването на Организацията на Северноатлантическия договор и петата годишнина от присъединяването на България към НАТО. 40-то Народно събрание излезе с Обръщение към българския народ по повод 130-та годишнина от Учредителното народно събрание и приемането на Търновската конституция.
От началото на мандата си 40-то Народно събрание е приело 692 закона, 503 решения и 29 обръщения и декларации. 326 от гласуваните закони са свързани с европейската интеграция на България, а 221 са ратификации на международни документи, по които България е страна.
От началото на мандата на 40-то Народно събрание са постъпили общо 1327 законопроекта, като 722 от тях са внесени от народни представители.
От 11 юли 2005 г. до 30 април 2009 г. са били внесени 944 проекторешения, от които 103 са на Министерския съвет, както и 62 проекта за обръщения и декларации.

Facebook logo
Бъдете с нас и във