Банкеръ Daily

Новини

Парламентарнтите външни комисии на Румъния и България приемат декларация за Шенген

Комисията по външна политика и отбрана с председател Доброслав Димитров и Комисията по външна политика на румънския парламент ще проведат съвместно заседание във връзка с присъединяването на двете страни към Шенгенското пространство. Това съобщиха от пресцентъра на Народното събрание. То ще се проведе от 10 часа в зала 1 на сградата на Областната администрация в Русе.
Двете парламентарни комисии ще приемат съвместна декларация, в която ще бъде изразена готовността и политическата воля на двете страни за присъединяване към Шенгенското пространство. В документа ще се акцентира и върху желанието двете на държави да не бъдат разделяни една от друга при приемането им в зоната Шенген.
Заседанието на Комисията по външна политика и отбрана и Комисията по външна политика на румънския парламент ще продължи в 13 часа в Гюргево, където ще бъде подписана и съвместната декларация.
Поканени са да присъстват посланиците на Белгия, Унгария и Полша в двете страни, кметовете и областните управители на двата погранични града. Българският посланик в Румъния и румънският посланик в България също ще присъстват на заседанието.

Facebook logo
Бъдете с нас и във