Банкеръ Daily

Новини

Пайъниър Инвестмънтс спечели награда за своите глобални инвестиционни фондове с фиксиран доход

Пайъниър Инвестмънтс спечели награда за своите глобални инвестиционни фондове с фиксиран доход. Отличието се дава от международното издание Global Investor, чийто издател е Euromoney, за постижения в управлението на активи и обслужването на фондове.
Класацията е направена на база представянето на фондовете, инвестиращи в облигации за периода февруари 2010 г.–май 2011 г. Средната доходност на 256 колективни схеми, инвестиращи основно в облигации, за същия период е 1.4%, а на индексът Citigroup EuroBIG (Euro Broad Investment-Grade Bond) е 1.1%. Минималната възвръщаемост се дължи на финансовите проблеми на държавите в Европейския съюз, както и на опасенията за възможен фалит на Гърция.
В същото време един от глобалните инвестиционни фондове с фиксиран доход - фондът Pioneer Funds Euro Strategic Bond е постигнал доходност от 17.9% за периода февруари 2010 г.–май 2011 г. Наградата на Global Investor е поредното доказателство за отличното представяне на фондовете на управляващото дружество на УниКредит – Пайъниър Инвестмънтс. С добро представяне и висока възвръщаемост се отличават още следните фондове: US Strategic Income, US Aggregate Bond, Pioneer High Yield и Pioneer Global High Yield и други.
От спечелилите авторитетното международно признание фондове в България се предлагат US Strategic Income (Стратегически приход) и Pioneer High Yield (Американски високодоходен). „Българските клиенти могат да направят инвестиции в тези наградени фондове във всеки един от клоновете на УниКредит Булбанк в страната“, каза Явор Ачев, директор на Пайъниър Инвестмънтс за България.
Към 20 юли активите на фондовете на Пайъниър Инвестмънтс са над 207 милиона лева.

Facebook logo
Бъдете с нас и във