Банкеръ Daily

Новини

Овергаз залесява 60 декара край Асеновград

По случай „Седмицата на гората” ученици от Професионалната гимназия по транспорт и енергетика „Хенри Форд” в София и малчугани от Дома за деца „Таню Войвода” в Асеновград ще помогнат на екипи от Овергаз и местното горско стопанство да засадят над 7 хиляди акациеви фиданки в землището на село Нови извор, близо до Асеновград. Така ще бъдат залесени 15 декара гора на място, където досега не е имало дървета.
На 29 март от 11:30 часа, децата ще дадат началото на акцията, която е дванадесетият пореден етап от проекта на газовото дружество за възстановяване на българските гори – „Да запазим България зелена и чиста за нас и нашите деца”.
За първи път тази година международна организация партнира на Овергаз в усилията на компанията да възстанови унищожените български гори. Това е Европейският делови конгрес, който финансира собствен проект „ЕДК – въглеродно неутрална организация”. Овергаз е главен изпълнител в инициативата, която цели да компенсира количествата въглероден диоксид, които ще бъдат емитирани по време на Годишното общо събрание на Европейския делови конгрес. Затова край Асеновград ще бъдат засадени още 22 500 акациеви дръвчета на територия от 45 декара.

Facebook logo
Бъдете с нас и във