Банкеръ Daily

Новини

Овергаз организира предприемаческо състезание за студенти

За втора поредна година Овергаз в партньорство с „Research Center“ към Бизнес клуба на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ организира състезанието за студенти Ф.И.Р.М.А*. Надпреварата дава възможност на бъдещите висшисти да търсят решение на казуси, с които големите компании се сблъскват ежедневно.
В състезанието могат да участват студенти, които се обучават в бакалавърски програми по икономика, технически науки или информационни технологии. Отборите се състоят от двама или трима души. В първия кръг участниците решават онлайн казуси в направленията „Финанси и планиране“, „Маркетинг и продажби“, „Техника“ и „Информационни технологии“. Жури избира по три отбора, които да предложат най-добро решение в съответната област.
Излъчените 12 отбора-финалисти се разпределят в три независими “фирми”, всяка от които се състои от четири отдела. Младежите получават втори казус, като на финала всяка фирма презентира своите идеи. Печели отборът с най-добра стратегия. Наградата е платен стаж в Овергаз.
Желаещите да участват трябва да се регистрират от 1-ви до 20-ти март 2011 година на адрес http://young.overgas.bg/ в раздела „Висше образование”. Допълнително описание на проекта може да се намери и на http://www.bisclub.org/.
Във финалната фаза на миналогодишното издание на надпреварата взеха участие 28 студенти. Те разполагаха с една седмица, за да създадат най-ефективната стратегия за газификация на вилно селище, което се състои от 250 къщи и СПА-център. Според един от победителите – Крум Стоименов, който учи „Стопанско управление” в Софийския университет и остана на работа в Овергаз и след края на стажа си, решаването на подобни практически казуси подготвя бъдещите висшисти за предизвикателствата в реалната бизнес среда.

Facebook logo
Бъдете с нас и във