Банкеръ Daily

Новини

ОВЕРГАЗ и ЕДФ ФИНАНСИРАТ ПРОЕКТ ЗА ЕНЕРГОЕФЕКТИВЕН ДЕТСКИ КОМПЛЕКС

Овергаз и Европейският делови конгрес (ЕДК) финансират със 70 000 евро пилотен проект за прилагане на интегрирани енергоефективни решения в Ямбол. Решението за субсидията бе взето по предложение на газовата компания по време на 12-тото Общо събрание на ЕДК, което се проведе в Италия.
Проектът е за един от малкото общински обекти в Ямбол, които все още не са газифицирани. Това е комплекс на улица „Чая” № 2 и съдържа детска градина, ясла и здравен кабинет. Там ще бъдат съчетани всички нови енергоефективни решения – ще се намалят парниковите газове, ще се повиши енергийната ефективност и ще се увеличи количеството енергия, произвеждана от възобновяеми енергийни източници.
Проектът ще бъде завършен за една година. Предвидени са системи за индивидуално отчитане и мониторинг на спестената енергия, както и екологичен дисплей, от който крайните потребители и населението ще се информират за редуцираните емисии от парникови газове.
Ръководители на инициативата са Георги Базаджиев от Овергаз Инк. АД и Александър Ишков от Газпром. Методическото ръководство ще се води от специалисти от „E.on Ruhrgas” AG, а техническите решения и оборудването са предоставени от фирми-лидери в областта на енергийната ефективност и дългогодишни партньори на Овергаз.

Facebook logo
Бъдете с нас и във