Банкеръ Daily

Новини

Отвориха първа по рода си релакс зона за служители в марокански стил

Отвори врати първата по рода си у нас релакс зона за служители в марокански стил. Тя е открита в новия софийски офис на една от най-големите аутсорсинг компании в Източна Европа - Call Point New Europe, по повод шестгодишнината на компанията, съобщиха от компанията. Релакс зоната бе пазена в тайна от служителите в продължение на 56 дни, за да бъде изненада за рождения ден на кол центъра.
Целта на това не толкова типично за един офис помещение е да има повече място за пълноценна почивка на хората, те да могат да релаксират в приятна и различна атмосфера – с приглушена светлина, екзотичен интериор, музика и чай, коментира Филип Угринов, изпълнителен директор на Call Point. Мисля, че примерът на световноизвестни компании като Google и Facebook да се грижат за комфорта на служителите си като им създават нетрадиционни офис пространства с рибарски лодки и юрти например, започва да навлиза и у нас.
Само през 2010 г. CallPoint е назначил 225 нови служители. В момента броят на хората, които работят в трите офиса, в София, Пловдив и Букурещ, е 700. До края на 2010 г. плановете на аутсорсинг компанията са да спечели нови проекти, които да осигурят работа на още 250 нови специалисти.

Facebook logo
Бъдете с нас и във