Банкеръ Daily

Новини

Отслужиха водосвет в университетската болница „Свети Георги по случай Гергьовден“

До две години в университетската болница „Свети Георги“ в Пловдив може да се превърне в една от най-модерната болница в страната. Това заяви изпълнителният директор доц. д-р Карен Джамбазов по време на тържествения водосвет за официалния празник на лечебното заведение – 6 май, Гергьовден.
Легендата за Свети Георги разказва, че той се е справил със змея с един удар на копието си. В нашата работа ни се налага търпеливо да планираме и осъществяваме поставените задачи, каза доц. Джамбазов. Той подчерта, че в момента болницата притежава най-високото ниво на компетентност – трето, допълни доц. Джамбазов. В ход е изпълнението на спечелени проекти за изграждане на високотехнологичен онкологичен център за образна диагностика и интегрална система, обясни изпълнителният директор на пловдивската университетска болница.
С тържествен водосвет днес бе почетен официалният празник на Университетска болница „Свети Георги - Гергьовден. Ритуалът бе отслужен в параклиса в двора на Хирургичния блок на бул. „Пещерско шосе № 66. По традиция на 6 май се отбелязва основаването на УМБАЛ „Свети Георги , която е създадена през 1879 г. в подножието на Джендем тепе на мястото на лазарета от Руско-турската война.

Facebook logo
Бъдете с нас и във