Банкеръ Daily

Новини

Отнемат лиценза на „Он Травъл“

Лицензът на туроператора bdquo;Он Травълldquo; ще бъде отнет. Това съобщи зам.-министърът на икономиката, енергетиката и туризма Иво Маринов.


Вчера стана ясно, че клиентите на туристическата фирма, почиващи в Турция, са били информирани от хотелите си, че парите, които са платили за престоя, не са преведени и ще трябва да заплатят нощувките си или да напуснат. Миналата седмица по същия начин Он травъл изостави свои туристи в Испания, като те успяха да се приберат отново с помощта на Министерството на икономиката.


Днес Маринов съобщи, че проблемът със зарязаните българите в Мармарис е решен. Те ще останат в Турция до събота. Престоят и връщането им обратно у нас ще бъдат заплатени от турската фирма, с която Он Травъл е сключил договор.


Зам.-министърът уточни, че туроператорът има застрахователна полица от 1.4 млн. лева. Тъкмо от нея турската страна ще си търси парите за нощувките и пътуването обратно на българските туристи. Обмислят се и промени, които да задължат всички туроператори да прилагат копие от застрахователната полица към договорите, които сключват, стана ясно още от думите на Иво Маринов.

Facebook logo
Бъдете с нас и във