Банкеръ Weekly

Новини

Отменено е бедственото положение в община Дряново

Бедственото положение в община Дряново е отменено от 9.50 ч. днес със заповед на кмета д-р Иван Николов. След заседание на Кризисния щаб в администрацията и доклад на институциите ангажирани с неотложните аварийно-възстановителните работи е установено, че няма причина извънредната ситуация да продължава. В обедните часове на 16 март е било възстановено водоподаването в селата Гостилица и Геша.


На 17 март привечер - около 17 ч., изцяло е било възстановено енергозахранването на всички абонатите на Енерго про в общината. Почивните дни са преминали без сигнали и инциденти за възникнали пожари в населените места в Дряновския край.


РПУ - Дряново е осигурило патрулни екипи в двата почивни дни и значими нарушения на обществения ред и престъпления не са регистрирани. Днес е учебен ден за всички училища на територията на Дряново и общината. Към този момент екипи от служители на общината и Дирекция bdquo;Социално подпомаганаrdquo; обхождат домовете на подалите сигнал - пострадалите от бурята и правят оценка на щетите. В зависимост от тази оценка ще се реши на кои потърпевши да бъде отпусната еднократна парична помощ, чийто максимален размер е 325 лева.

Facebook logo
Бъдете с нас и във