Банкеръ Daily

Новини

Отложиха за 1 юли делото срещу Масларова

Повече от два часа продължи днешното заседание по делото срещу Емилия Масларова, след което бе отложено за 1 юли, тъй като се оказа, че едно от вещите лица не присъства в съдебната зала, за да бъде представена строително-комплексната експертиза. Това ще стане на следващото заседание, насрочено за 1 юли, на което ще бъдат изслушани и показанията на свидетелите Лазар Лазаров и Борис Славчев.


Бившият социален министър в кабинета Станишев е подсъдима за престъпления по служба и длъжностно присвояване в особено големи размери. На 23 февруари 2010 г. Софийската градска прокуратура привлече под отговорност Масларова за това, че в периода ноември 2007 ndash; май 2009 г. е присвоила държавни пари в размер на 11 038 405. 55 лева. Според обвинителния акт, тя заедно със семейния си приятел и управител на фирма Венцислав Драганов, са откраднали 11 млн. лева от отпуснати близо 19 млн. лв. за ремонта на сграда на социален дом в Стара Загора. Като съучастници на Масларова са посочени Венцислав Драганов, чиято фирма е извършила ремонта, управителят на фирмата Михаил Методиев и Росен Стефанов.


По време на днешното заседание бе изслушана Антоанета Дамаскинова, която е извършила строителния надзор на социалния дом в Стара Загора. Тя поясни, че всеки ден е била на обекта , тъй като основното и задължение е било да изчислява количествата строително-ремонтни работи. Дамаскинова бе категорична, че не е констатирала нарушения по проекта и неговото изпълнение.


При представянето пред съда на съдебно-счетоводната експертиза за суми, плащани за дейности по ремонта стана ясно, че има някои разминавания. На няколко пъти единият от подсъдимите Михаил Методиев е теглил от разплащателна сметка от каса две суми по 50 хил. евро и една от 25 хил. евро. Той обаче заяви, че голяма част от тези средства са били предназначени заплати, материали и външни услуги и разполага с всички документи за тези преводи.

Facebook logo
Бъдете с нас и във