Банкеръ Weekly

Новини

Отложиха делото срещу Топлото заради заседател

Заради заболяване на съдебен заседател делото срещу бившия изпълнителен директор на Топлофикация - София Валентин Димитров бе отложено за 18 октомври. Освен това стана ясно, че по-голямата част от свидетелите, които трябваше да бъдат изслушани в рамките на днешното заседание, са нередовно призовани, поради което те не се явиха в залата.


Делото няма как да се гледа, при отсъствието на един от съдебните заседатели, заяви прокурорът Божидар Джамбазов. Той поясни, че общо 124-ма са свидетелите по делото. За една част от тях сме поискали заличаване от списъка със свидетели, тъй като се оказа, че единият от подсъдимите по делото - Цецка Димитрова, майката на Димитров, е починала, посочи Джамбазов. Той уточни, че част от тези свидетели са били свързани с нея, а при настъпилите обстоятелства с нейната кончина вече няма нужда от техните показания. Това, за което прокуратурата настоява е разпита на около 20 свидетели до края на процесаrdquo;, заяви още Джамбазов. Той не се ангажира с конкретни срокове, в които може да приключи делото срещу Вальо Топлото, тъй като все още не са ясни пледоариите на неговите защитници.


Валентин Димитров е обвиняем по чл. 253 от Наказателния кодекс за това, че като изпълнителен директор на bdquo;Топлофикация - Софияrdquo; е източил и изпрал 10 милиона лева от дружеството.

Facebook logo
Бъдете с нас и във