Банкеръ Daily

Новини

ОТЛЕЖАВА ДЕЛОТО ЗА НОВА ПЛАМА

30 жалби срещу определението на сметката за разпределение на сумите от продажбата на фалиралата рафинерия “Нова Плама” са подадени от бивши работници в Плевенския окръжен съд, това съобщи съдията по делото Силвия Кръстева, цитирана от Дарик радио.
Все още не е ясно кога ще започне изплащането на сумите от продажбата на рафинерията на кредиторите й, допълни съдия Кръстева. Жалбите по делото не са стигнали до Апелативния съд във Велико Търново, защото в момента още тече процедура по уведомяване и запозвнаване с определението на сметката за кредиторите.
За всеки един работник тече 7-дневен срок след това уведомяване, за да обжалва пред Апелативния съд. Едва след като изтече срокът за уведомяване на всички кредитори и бъдат събрани всички жалби, делото може да бъде изпратено за разглеждане във ВеликоТърново.
Кредиторите, които не могат да бъдат открити, ще бъдат призовани чрез Държавен вестник. От излизането на обявата започва да тече седемдневен срок за всички неоткрити кредитори, в който те трябва да се уведомят. Ако не го направят се счита, че няма да подават жалба, каза още Силвия Кръстева. Чак след като делото стигне до Апелативния съд и той се произнесе като последна инстанция, ще влезе в сила разпределението на сметката и ще започне изплащането на сумите на кредиторите.

Facebook logo
Бъдете с нас и във