Банкеръ Daily

Новини

ОТЛАГАТ ПРИСЪДАТА ЗА УБИЙСТВОТО НА ЧОРАТА ЗА ЧЕТВЪРТЪК

Софийският военен съд ще се произнесе с присъда по делото за убийството на Ангел Димитров-Чората в четвъртък. Делото продължи и днес с изслушване на пледоариите на страните по делото. Подсъдими са полицаите Мирослав Писов, Иво Иванов, Борис Механджийски, Георги Калинков и Янко Граховски.
Ангел Димитров почина на 10 ноември 2005 г. в центъра на Благоевград при задържането му от полицаи в рамките на специализираната операция Респект. На първа инстанция на 9 ноември 2007 г. Софийският военен съд призна за виновни петима полицаи, които бяха обвинени за убийството на Димитров. Тогава съдът осъди на 19 години затвор майор Мирослав Писов, а капитан Иво Иванов, старши-лейтенант Борис Механджийски и сержантите Георги Калинков и Янко Граховски бяха осъдени на по 18 години лишаване от свобода, припомня БТА. Прокуратурата вчера продължи да поддържа исканията си за същата присъда.
Всички подсъдими са обжалвали пред Военноапелативния съд, но апелативната инстанция прецени да върне делото за ново разглеждане. По-късно Софийският военен съд, който заседаваше по делото, реши да възобнови съдебното следствие и процеса.

Facebook logo
Бъдете с нас и във