Банкеръ Daily

Новини

Откриват нов тласкателен водопровод в община Ямбол


На 12 октомври (вторник) от 12.30 часа министър-председателят Бойко Борисов, министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев и заместник-министър Георги Прегьов ще открият тласкателен водопровод в община Ямбол, съобщиха от пресцентъра на министерството. Церемонията ще бъде на Помпена станция Ормана – Ямбол.
Съоръжението ще обслужва между 65 хил. и 68 хил. души в Ямбол, част от индустриалната зона на града и някои населени места в близост до него.
Стойността на новоизградения водопровод е 9 612 785 лева. Обектът е включен в инвестиционната програма на Министерството на регионалното развитие и благоустройството през 2008 година. Финансирани са изпълнението на идеен и работен проект, комплексен доклад за оценка на съответствието със съществените изисквания към строежите и изпълнението на строително-монтажните работи.
Общата дължина на двата клона на тласкателния водопровод е 6 246 метра. Изпълнител на обекта е Газстроймонтаж – АД, проектант е Водоканалстрой ЕТ – Бургас, а строителният надзор е изпълнен от Агроводинвест АД.
Изграждането на водопровода между помпена станция Ормана и напорни водоеми Боровец в Ямбол, е наложено от силната корозия и зачестилите аварии по съществуващия водопровод. При последната му авария е прекъснато водоподаването на 70% от града за 38 часа. По тази причина през 2009 и 2010 г. е изградено новото съоръжение.

Facebook logo
Бъдете с нас и във