Банкеръ Daily

Новини

ОТКРИВАТ НОВ МОСТ НАД МАРИЦА

Министър председателят Сергей Станишев и министърът на транспорта г-н Петър Мутафчиев, заедно с областният управител на Пловдив Тодор Петков ще открият новия мост на река Марица при Стамболийски.
Обектът е част от републикански път ІІІ - 866, който е връзка между автомагистрала Тракия, път І-8, Стамболийски, Девин и Пампорово. Проектът се финансира от републиканския бюджет чрез ремонтната програма на Фонд Републиканска пътна инфраструктура - ОПУ гр. Пловдив, като стойността на ремонта е 4,188 млн. лв.
Старият мост влиза в експлоатация през 1939г. През 2005 г в следствие на повишеното ниво на река Марица той частично е разрушен. Съоръжението е част от единствения прекъснат от бедствието път от републиканската пътна мрежа на територията на Пловдивска област, което прави възстановяването на трасето повече от належащо и очаквано.
Реализирането на договора започва на 25.05.2006г. Обектът е изпълнен за 16 месеца, като 3 от тях отнема разрушаването на съществуващата конструкция на старото съоръжение. Въпреки нови четири наводнения на строителната площадка по време на строителството, екипите на Мостстрой съумяват дори да съкратят срока на строителството с два месеца спрямо договорения. В построяването на съръжението участие взима най-голямата производствена база на Мострой - база Катуница, където се произвеждат главните греди за съоръжението.

Facebook logo
Бъдете с нас и във