Банкеръ Daily

Новини

ОТКРИВАТ БАЛКАНСКОТО ИЗЛОЖЕНИЕ ЗА ОБЛЕКЛО И ТЕКСТИЛ

Днес, 4 октомври 2007 г., от 12.00 часа в Интер Експо център ще бъде открито Балканското изложение за облекло и текстил BGate.
Над 130 български и чуждестранни фирми ще покажат последните тенденции в бранша - от готовия продукт до всички необходими материали и модни аксесоари при производството на облекло, текстилни и шивашки изделия, машини и оборудване. Общо 57 са шивашките компании, които ще участват за първи път в престижния форум, а изложбената площ е с 30 на сто повече в сравнение с миналата година.
С модни ревюта част от компаниите ще представят новите си колекции за сезона пролет-лято 2008. За първи път на изложението ще се демонстрират облекла за колоездене, изработени по нова технология и с материали за ултравиолетова защита на тялото. Някои от търговски фирми предлагат съвременен софтуер и CAD/CAM системи, модерни и високопроизводителни машини. Новост са триизмерния дизайн, както и моделирането на облекла по индивидуален размер.
Специални гости на текстилното изложение са Френската и Италианската асоциации за облекло. В модни форум ще участват и дизайнери от Сърбия, Македония, Румъния и Германия, представители на големи европейски търговски вериги и асоциации, български търговци, производители и консултанти.
Корени и креативност е темата на международна конференция, организирана по време на изложението от Асоциацията на българските дизайнери. Участници са модни специалисти от България, Сърбия, Румъния, Македония, Албания и Босна и Херциговина. Те ще обсъдят националните особености на всяка от страните и начините за използването на национални мотиви в дизайнерските решения.

Facebook logo
Бъдете с нас и във