Банкеръ Daily

Новини

Откриха ски сезона в Пампорово, Банско и Боровец

Новият ски сезона бе официално открит днес в най-големите ни зимните ни курорти.


В Банско началото бе дадено на Бъндеришка поляна, като за събитието пристигнаха австрийският скиор Херман Майер, петкратният носител на световната купа Марк Жирардели и българската ски-легенда Петър Попангелов. Любителите на белия спорт ще се пускат по пистите под Тодорка само за 58 лева на ден - цената на картата за лифтовете .


Очакванията са успешен зимен сезон. Повечето хотели вече са резервирани за Коледа и Нова година. Цените за нощувка са от 15 лв. в частните квартири, достигайки зо 80 лв. в големите хотелски комплекси.


С музикална програма беше открит и сезонът на Пампорово на плац bdquo;Студенецldquo;. За тържеството пристигнаха спортният министър Свилен Нейков, легендарният футболист Христо Стоичков, областният управител Стефан Стайков, мажоритарният собственик на bdquo;Пампоровоrdquo; АД Цветелина Бориславова, кметовете на Смолян и Чепеларе Николай Мелемов и Тодор Бозуков, олимпийската шампионка Катя Дафовска и много други гости.


Съоръженията ще работят безплатно тази събота и неделя. До 21-ви декември дневната лифт карта пък струва само 29 лева, а за деца цената е 17 лева. На касите се предлага и 20-процентна отстъпка за ползване на скиоборудване. През тази година са закупени и нови оръдия за изкуствен сняг от последно поколение с 20% по-голяма производителност. Още с откриването на сезона заработи и част от Фън парк Пампорово.


На Боровец също всички посетители ще могат да ползват безплатно съоръженията в курорта. За феновете на силните усещания ще има демонстрация на Промо Сноу Парк Бороспорт. Курортът изненада любителите на ските с нови оръдия за сняг и съоръжения за скокове.

Facebook logo
Бъдете с нас и във