Банкеръ Daily

Новини

ОТКРИХА ОРАНЖЕРИЯ ЗА КАНАБИС КРАЙ ДРАГОМАН

Специално пригодена оранжерия за отглеждане на канабис в с.Начево, община Драгоман, разкриха криминалисти от сектор “Наркотици” към ГД “ППООРП” – ГДП и ОДП-София. Това съобщиха от пресцентъра на МВР. Акцията е предприета в събота вечерта около 19.30 часа, когато полицейските служители влезли в оранжерията, разположена в мазето на една от вилите в селото.
Имотът в с. Начево е ползван за осъществяването на престъпната дейност от В.К /28 г./ от Своге и Д.Р. /38 г./ от София, и двамата криминално проявени. По време на операцията те оказали съпротива и това наложило използването на физическа сила и помощни средства от страна на служителите на МВР. При опит за бягство двамата са простреляни, без опасност за живота. Прегледани са в затворническата болница. За взетите мерки е уведомена Военна прокуратура.
При извършения оглед в присъствието на прокурор от Софийска окръжна прокуратура във вилата са открити 450 грама полусуха тревна маса канабис, както и 49 саксии със същата “трева” канабис, отглеждани в специално пригодената оранжерия в мазето. Канабисът в саксиите бил с височина на стеблата приблизително 2 метра. Според криминалистите оранжерията е специално замислена и реализирана за целта, оборудвана с климатици за поддържане на оптимална температура, със система за капково напояване и приспособления за усилване на светлината. Вилата, в която се помещавала оранжерията, е собственост на близък приятел на двамата.
По информация на разследващите, отглежданият канабис бил разпространяван основно от престъпна група сред наркозависимите в столицата. Криминалисти припомнят, че към момента грам от наркотичното вещество с добро качество се продава в София за около 4-5 лева.
По случая е образувано досъдебно полицейско производство в РПУ-Сливница. На двамата е повдигнато обвинение за производство и съхранение на наркотични вещества по член 354 а. Взета им е мярка за неотклонение “Задържане под стража” за срок от 72 часа. Разследването на престъпната дейност и връзки на двамата продължава.

Facebook logo
Бъдете с нас и във