Банкеръ Daily

Новини

ОТКРИХА 13 КГ. НАРКОТИК В КЮСТЕНДИЛ

Около 13 килограма хероин са открити при спецоперация в Кюстендил, съобщиха от пресцентъра на полицията в областния град.
Във вторник служители на ОДП - Кюстендил спрели за проверка луксозен лек автомобил с българска регистрация, шофиран от собственика, с когото пътувала и съпругата му. Докато извършвали рутинните действия, полицаите забелязали нередности по резервоара на леката кола и предприели по-щателна проверка.
При специализирания оглед в тази част на автомобила служителите установили, че в резервоара на превозното средство е прибавен допълнително професионално изграден тайник. Последвал демонтаж, при който органите на реда не открили вещи и предмети, обект на престъпление. Тайникът се оказал празен, но предназначението му породило съмнения и полицаите потърсили съдействие от служители от Агенция “Митници”. Митничарите пристигнали на място със “специален агент” - обученото митническо куче Джеки. При последвалото обхождане на автомобила Джеки проявил реакция за наличие на наркотични вещества. Неговият сигнал бил достатъчен да предизвика решение за предприемане на необходимите процесуално-следствени действия в дома на спрените пътници.
При претърсването в дома на заподозрените в Кюстендил са открити 26 пакета, увити в черна хартия, всеки по около 0,500 кг. При проверка с полеви наркотест бързо е изяснено, че съдържанието им е хероин, с общо тегло около 13 кг.
Разкриването на наркотрафикантите е резултат от съвместни действия на служители от ГДБОП-НСП, сектора за борба с организираната престъпност при ОДП – Кюстендил и съдействието на митничари.
С полицейска мярка “задържане под стража”, за срок от 24 часа са задържани баща и син П.Б. и Н. Б. По случая е образувано полицейско дознание.
Продължава работата за изясняване на пълния обем на обстоятелствата по случая, произхода на високорисковия наркотик, за къде и кого е бил предназначен.

Facebook logo
Бъдете с нас и във