Банкеръ Daily

Новини

ОТБРАНИТЕЛНОТО МИНИСТЕРСТВО НАГРАДИ С ПОЧЕТЕН ЗНАК ВОЕННОТО АТАШЕ НА ТУРЦИЯ

Заместник-министърът на отбраната Камелия Нейкова награди днес, 29 юли, военния и военноморски аташе на Република Турция у нас полковник Мустафа Узун с почетен знак на Министерството на отбраната „Свети Георги” – първа степен и военновъздушния аташе полковник Кубилай Балоглу със знак „За принос към Министерството на отбраната”. Отличията се връчват за изключителен принос на двамата за развитието на двустранното сътрудничество във военната област и във връзка с окончателното им отпътуване от страната.
Сътрудничеството между Турция и България във военната област е от изключително значение за повишаването на сигурността и укрепването на мира в региона, каза заместник-министър Нейкова. По време на мандата си полковник Узун и полковник Балоглу допринесоха значително за задълбочаване на това сътрудничество, допълни тя.
Полковник Мустафа Узун благодари за получените награди и каза, че доброто развитие на отношенията между страните се дължи и на подкрепата, оказвана му от Министерството на отбраната и Българската армия.

Facebook logo
Бъдете с нас и във