Банкеръ Daily

Новини

Отбелязваме Световния ден на интелектуалната собственост

На днешната дата Световният ден на интелектуалната собственост се отбелязва за 10-ти път в цял свят. Тази година той е под мотото „Иновациите – обединяващи света”. По този повод от 14.00 ще се състои церемонията по откриването на мини информационно-консултативен център (IP Point) в областта на закрилата на индустриалната собственост в Съюза на изобретателите в България, съобщиха от Патентно ведомство.
Центърът ще бъде открит от Председателя на Управителния съвет на Съюза д-р инж. Марио Христов и Председателя на Патентното ведомство на Република България Костадин Манев.
В рамките на събитието Съюзът на изобретателите в България със съдействието на Федерацията на научно-техническите съюзи в България, Патентно ведомство на Република България и Центъра за развитие на интелектуалната собственост и технологичен трансфер организира семинар посветен на Световния ден на интелектуалната собственост.
Сред темите на семинара ще бъдат разгледани: Оперативна програма „Развитие на конкурентоспособността на българската икономика” 2007-2013 и Инвестиционно-иновационни проекти. Лектори ще бъдат д-р инж. Бойко Денчев и д-р инж. Евгени Цолов, членове на Управителния съвет на Съюза на изобретателите в България.

Facebook logo
Бъдете с нас и във