Банкеръ Daily

Новини

От ВМРО искат Бойко Борисов да отмени насроченото за понеделник посещение на сръбския премиер Мирко Цветкович

ВМРО предлага на министър-председателя Борисов да отмени насроченото за понеделник посещение на сръбския премиер Мирко Цветкович. Това съобщиха от партията на Волен Сидеров. Предложението е във връзка с проблеми на българо-сръбската граница и недопускане на български граждани да почетат паметта на Васил Левски пред паметника му в Босилеград.
Според ВМРО така ще бъде даден ясен знак за това, че у нас не се приема подобно поведение. Сръбската страна не може да представя движението на хора като някаква форма на великодушие. „Бойко Борисов следва да изрази недвусмислено становище, което да послужи за по-нататъшното развитие на отношенията между двете страни. Ние от ВМРО напомняме, че подкрепата на България за сръбското членство в Европейския съюз не може да е безусловна и зависи от отношението на сръбската страна към българското малцинство”, се казва в позиция на ВМРО.
От партията посочват, че Въпреки вчерашните бързи действия от страна на българската държава, сръбските власти днес отново създадоха проблеми на влизащите към Босилеград българи. Организирани и многобройни полицейски части в продължение на часове не допускаха на български граждани на сръбска територия. По-късно те пропуснаха желаещите да се поклонят пред паметника на Левски в Босилеград, но с много условия и неизвестни. Подобно отношение започва да става редовна практика, която показва, че българите не са желани в Сърбия.

Facebook logo
Бъдете с нас и във