Банкеръ Daily

Новини

ОТ РЗС НАСТОЯВАТ ГЛАВНИЯТ ПРОКУРОР ДА ПРЕДПРИЕМЕ ДЕЙСТВИЯ СРЕЩУ ДОГАН

Днес представители на „Ред, законност и справедливост” внесоха искане за предприемане на незабавни действия от Главния прокурор Борис Велчев във връзка с извършено престъпление по чл. 108, ал. 1 от Наказателния кодекс от лидера на ДПС Ахмед Доган. В мотивите на искането се казва:
По време на предизборната кампания лидерът на ДПС Ахмед Доган провокира българската общественост с изявления, рушащи демократичното и парламентарното устройство на републиката. Тези изявления (в с. Кочан, гр. Шумен и други селища на страната) многократно бяха излъчени като видео-записи или цитирани дословно от националните медии. В тях в пряк текст Ахмед Демир Доган заявява: Как депутат ще реши проблема за проектите и тяхното инвестиране? Не е възможно! Властта е в моите ръце!; „В мен е концентрирана властта, не е във вашия депутат, искам да го знаете това!;„Аз съм инструментът във властта, който разпределя порциите на фирмите в държавата”, „Философията бацил е фундамент на ДПС, защото няма да има по-силна партия от нас, ако това се осъществи”., твърдят в писмото на РЗС до главния прокурор.
ПП „Ред, законност и справедливост” смята, че по този начин Ахмед Доган проповядва антидемократична идеология в противоречие с поне 4 разпоредби на основния закон на страната. Според РЗС проповядването на антидемократична идеология от лидера на ДПС представлява престъпление по смисъла на Глава първа „Престъпления против републиката” и по-специално по чл. 108, ал. 1 от Наказателния кодекс, във връзка с което прокуратурата трябва да предприеме незабавни действия за образуване на наказателно производство срещу гражданина Ахмед Демир Доган, се казва още в писмото на РЗС до Борис Велчев.

Facebook logo
Бъдете с нас и във