Банкеръ Weekly

Новини

От началото на април пътническите билети връзани за НАП

От началото на април всички билети за превоз на пътници по междуселищни и международни линии трябва да са издадени от фискално устройство, с дистанционна връзка с Националната агенция за приходите. Това съобщи пресцентърът на НАП.


Изискването е съгласно промените в Закона за автомобилните превози, които са в сила от началото на годината. Според нормативния акт билетът, издаден от касов апарат, трябва да съдържа минимум наименованието и адреса на превозвача, надпис Билет за пътуване, номер на документа, превозна цена, маршрут, отстъпка от превозната цена /за случаите, когато е предвидена такава/, датата на пътуване и часа на тръгване и номера на мястото на пътника.


Ако след изтичането на срока, превозвачите не изпълняват изискванията на Наредбата за регистриране и отчитане на продажбите, може да се стигне до налагане на санкции, достигащи до 10 000 лева, предупреждават още от приходната агенция. За неспазване на разпоредбата на Закона за автомобилните превози глоби могат да бъдат наложени допълнително и от Изпълнителната агенция Автомобилна администрация.

Facebook logo
Бъдете с нас и във