Банкеръ Daily

Новини

ОТ ХАН АСПАРУХ ЕООД ИСКАТ ОТВОД НА ПРОКУРОР

От завод “Хан Аспарух” ЕООД са депозирали жалба в Окръжна прокуратура Добрич, в която отново се настоява за отвод на прокурора от Районна прокуратура Галя Митева, заради упорития й отказ да прояви обективност и да служи на закона, се казва в прессъобщение от завода, разпространено до медиите.
От близо две години прокурор Митева разследва престъпните деяния на бившия управител на завода, Йордан Петков и въпреки дадените указания от по-висши инстанции, отказва със странни аргументи да образува срещу него наказателно производство, както и да повдигне обвинение по съответните текстове от НК, твърдят от завод „Хан Аспарух”.
Йордан Петков беше освободен от длъжност през 2004 година. До днес той не е понесъл отговорността за вредите причинени на Завод ”Хан Аспарух” ЕООД от деянията си, се казва в прессъобщението.
В отговор на жалба от завода до главния прокурор Борис Велчев, Върховната касационна прокуратура е дала указания за разследване на Йордан Петков, включително и в допълнителни насоки. Въпреки задължителното за нея становище на по-горестоящите инстанции, че има доказателства за извършени престъпления от бившия управител, районният прокурор Митева прекрати наказателното производство, подчертават от завод „Хан Аспарух”.

Наскоро Районният съд в Добрич отмени постановлението на районния прокурор Митева, с което тя прекратява досъдебното производство срещу Йордан Петков за престъпление по член 201 от Наказателния кодекс. Съдът смята, че направеният извод от прокурор е незаконосъобразен, и че доказателства за извършени престъпления има.

Facebook logo
Бъдете с нас и във