Банкеръ Daily

Новини

ОТ ГЕРБ ПРИЗОВАХА УПРАВЛЯВАЩИТЕ ДА НЕ ПИПАТ ПАРИТА ЗА МАГИСТРАЛА СТРУМА

Областните организации на ГЕРБ в Благоевград, Кюстендил и Перник изразяват своето категорично несъгласие с подобни плановете на управляващите за пренасочване на средствата, предвидени за строежа на магистрала Струма. Това се казва в декларация на ГЕРБ
Само преди дни министърът на транспорта от квотата на БСП – Петър Мутафчиев, оповести план, според който финансовите средства, предвидени за изграждането на участъци от автомагистрала “Струма”, ще бъдат пренасочени към друг инфраструктурен проект – автомагистрала “Тракия”. Това се случва по-малко от месец преди парламентарните избори, а мотивите за това решение са неясни и необосновани, се казва още в декларацията.
Ние сме убедени, че автомагистрала “Струма”, като част от общоевропейски коридор номер 4, е най-важният за нашите региони инфраструктурен проект. Той е от огромно значение за цялостното икономическо развитие на Югозапада. Ето защо смятаме, че отнемането на средствата, предвидени за неговото изграждане, е поредният опит на правителството на тройната коалиция да избяга от европейските си ангажименти. То показва, че кабинетът на Станишев и Доган се държи безотговорно и непочтено спрямо близо 700 000 български граждани, живеещи и работещи в областите Благоевград, Кюстендил и Перник, като задържа развитието на икономическия потенциал на трите области и възпрепятства свободното придвижване на гражданите твърдят от партията на Бойко Борисов.
ГЕРБ нееднократно е декларирала, че един от най-важните й приоритети при бъдещето й управление на страната ще бъде изграждането на съвременна пътна инфраструктура. Ние сме за ускорено цялостно изграждане на автомагистрала „Тракия”, но смятаме, че е изключително неуместно това да става за сметка на други инфраструктурни проекти, какъвто е магистрала „Струма”. Абсолютно несправедливо е един български регион да бъде пренебрегван за сметка на друг – нещо, на което за пореден път ставаме свидетели при управлението на тройната коалиция.
Призоваваме правителството на Сергей Станишев в оставащите му броени дни в управлението да прекрати авантюристичните си действия. Това правителство носи вината за спряното финансиране по повечето от европейските фондове, включително и по тези, които са предназначени за пътната инфраструктура на България. Очевидният му провал в това направление е още една причина да настояваме то да престане с неудачните си експерименти, какъвто е намерението да се прехвърлят средства от проекта „Струма” към този за магистрала „Тракия”, категорични са от ГЕРБ.
Областните организации на ГЕРБ в Благоевград, Кюстендил и Перник настояват водачите на листи от БСП и ДПС в региона, а именно: Корнелия Нинова, Ахмед Доган, Мая Манолова, Емил Венев, Ангел Найденов и Боряна Методиева да отговорят публично на въпроса: Подкрепят ли намерението на министъра на транспорта Петър Мутафчиев да спре финансирането за магистрала „Струма”. Приканваме всички тези кандидати публично да се разграничат от своя министър. Ако не го направят, ще имаме всички основания да твърдим пред избирателите, че те са неспособни да защитават интересите на хората от областите Благоевград, Кюстендил и Перник, се казва още в декларацията.

Facebook logo
Бъдете с нас и във