Банкеръ Daily

Новини

От ГЕРБ поискаха оставката на Волен Сидеров

ПГ на ГЕРБ ще инициира искане за предсрочно освобождаване на Волен Сидеров като председател на Комисията за борба с корупцията и конфликт на интереси. Това обяви на брифинг в парламента депутатът от ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова.


Причината са снимките от последните дни, за които се твърди, че са направени на кубинския плаж Варадеро, при командировката на Сидеров и група негови депутати.


В последните дни станаха известни доста скандални факти и обстоятелства около пътуванията на един народен представител от 42-то Народно събрание, който е председател на Комисията за борба с корупцията и конфликт на интереси ndash; Волен Сидеров, т.нар. златен пръст, стайно цвете. Недопустимо е отново да се руши авторитетът на Народното събрание. Той вече е може би под санитарния минимум от подобни изявления на бивши народни представители от ПГ на bdquo;Атакаrdquo;, от настоящи публикации във всички национални медии за това как се харчат парите на българските данъкоплатци. От ПГ на ГЕРБ и нашите представители в Комисията за борба с корупцията и конфликт на интереси ще инициираме искане за освобождаване на Волен Сидеров като председател на комисията. Надяваме се, че членовете на тази комисия ще подкрепят нашето исканеrdquo;, каза Атанасова.


В ПГ на ГЕРБ предстои да бъде обсъдена и промяна в Закона за политическите партии.


bdquo;Вчера имахме заседание на парламентарната група. Председателят на нашата партия поиска всеки един от нас да заяви дали има намерение да напуска или не парламентарната група. Такива заявки не бяха дадениrdquo;, каза още Десислава Атанасова.


Депутатът от ПГ на ГЕРБ Снежина Маджарова, която е член на комисията, заяви, че е предвидена процедура, съгласно която може да бъде предсрочно освободен председател на постоянна комисия по искане на повече от половината членове на съответната комисия.


bdquo;Ние, членовете на комисията, сме трима. Инициираме подписка, като се надяваме останалите членове да се присъединят към нашето искане за предсрочно освобождаване на г-н Волен Сидеров. Недопустимо е точно този, който трябва да се бори с корупцията, да става символ на безразборното харчене на средства, независимо от това дали са от партийна субсидия, дали има основателни съмнения за произхода на средствата, които са похарчени до настоящия моментrdquo;, добави Маджарова.

Facebook logo
Бъдете с нас и във