Банкеръ Daily

Новини

От ГЕРБ поискаха касиране на изборите в Кърджали

Областният лидер на ГЕРБ в Кърджали и депутат Цвета Караянчева внесе жалба в Общинската избирателна комисия против решението й от 24 октомври за избор на кмет. В нея се настоява за ръчно преброяване на бюлетините и ако има нарушения, искането е за касация на изборите. В мотивите за жалбата са посочени множество нарушения в деня на вота.


При наблюдението на целия изборен ден и анализа след това се оказа, че в много от комисиите се обадиха за проблеми по време на изборния ден.


Имало е дописвания от забранителните списъци в основния списък. Имало е хора, които са гласували с ТЕЛК решения, които са били различни от това, което е посочено изборния кодекс, заяви Караянчева при внасянето на жалбата.


Според депутатката от ГЕРБ, имало е бюлетини, които не отговарят на препоръките на Изборния кодекс, а също така някои бюлетини са били подменени.


Имало е натиск в комисиите, където са се провеждали изборите. Всичко това ни дава основание да искаме ръчно преброяване на бюлетините и след установяване на съответните нарушения - и касация на изборите, добави областният лидер на ГЕРБ в Кърджали.


Караянчева съобщи, че утре ще внесат жалба в ОИК и против решението на Общинската избирателна комисия за общински съветници в Кърджали.


Така също подготвяме жалба и за община Кирково, добави още депутатката.


Жалбата на ГЕРБ е към Административния съд чрез ОИК и в рамките на 14 дена трябва да излезе решение от съда относно жалбата, но жалбата на ГЕРБ на спира решението за избор на кмет.

Facebook logo
Бъдете с нас и във